7.7 C
Londra
marți, februarie 25, 2020

Acest curs integrează cele mai importante principii, metode și tehnici de astrologie horoscopică. Este – consider eu – unul dintre cele mai complete cursuri de astrologie care exisă pentru că sistematizează toate cele 4 mari ramuri ale astrologiei – natală, orară, electivă și mondială – din perspectiva mai multor curente, stiluri și epoci (îmbinând coerent astrologia vestică și astrologia indiană / vedică). Cursul este rodul multor ani de practică astrologică și de studii aprofundate (unele dintre ele cu câțiva dintre cei mai importanți astrologi ai lumii).

Cursul cuprinde 12 module, dar acestea nu sunt predate secvențial, ci mai degrabă simultan, într-o manieră integrativă, pentru că le consider intercorelate și ele presupun o mulțime de noțiuni comune. Unele lecții vor fi comune pentru mai multe module / cursuri.

În linii foarte generale, cele 12 module sunt după cum urmează:

1. Psihologie astrologică
Modul de psihologie astrologică este foarte vast: aici abordez teoria astrologică dintr-o perspectivă umanistă și evolutivă, punând-o în relație cu teoria jungiană a arhetipurilor, cu teoria psiho-dinamică și cu psihologia stadiilor de dezvoltare. Accentul este pus aici în principal pe descifrarea temperamentului, a caracterului și personalității din studiul hărții natale. Vei învăța felul în care potențialul nativului în diferitele sectoare ale vieții poate fi scos în evidență într-un mod profund și subtil.

2. Astrologie natală elenistică și medievală
Acest curs formează baza tuturor modulelor care vor urma. Cursul prezintă în detaliu teoria și practica astrologiei elenistice și include și dezvoltările ulterioare – din perioada medievală – ale acesteia (în principal cea persană și arabă). Principiile și metodele descrise de cei mai importanți autori (ca Dorotheus, Ptolemeu, Valens, Maternus, Paul din Alexandria, Hefaistos din Teba, Porfirius sau Retorius) sunt analizate comparativ și critic, într-o manieră foarte practică. Prezint aici atât clasicul ‘sistem al lui Hermes’, cât și dezvoltările astrologilor medievali arabi și persani pentru că acestea au avut la bază tot astrologia elenistică.

3. Astrologie indiană (‘vedică’) Jyotisha
Cursul abordează în detaliu întreaga tradiția Jyotisha cu cele 5 stiluri majore: Parashari, Jaimini, Tajika, Nadi și Tantrika și cele 4 mari ramuri: Jataka, Muhurta, Prashna și Samhita. Sutrele relevante din cele mai importante tratate astrologice sunt analizate și comentate. Paralele – ce sunt absolut necesare, consider eu – cu astrologia elenistică sunt realizate, accentuând modul în care ele pot fi sintetizate.

Notă: În practica astrologiei vedice recomand folosirea Zodiacului (solar și lunar) Tropical care este singurul susținut de scrierile astronomice, astrologice și religioase ale Indiei!

4. Ciclul Anului, Direcții, Progresii, Tranzite și Perioade Planetare
Acesta este cel mai important modul de astrologie previzională. Accentul este pus pe lucrul cu direcțiile primare și cu metoda ciclului anului (care este ‘regina’ practicii astrologice previzionale; nici o altă metodă previzională nu are precizia, acuratețea și complexitatea acestui sistem). Aici prezint și teoria determinărilor a lui Morinus – o metodă superbă de analiză previzională!

5. Astrologia dinamicii relaționale și familiale
Prima parte a acestui modul abordează astrologia bărbatului, astrologia femeii, astrologia copilului și astrologia identității de gen – acestea sunt baza pe care se clădește înțelegerea dinamicii familiale și relaționale și se integrează tehnicile sinastrice care presupun evaluarea compatibilității relaționale și a efectelor relației dintre părinți asupra copilului. Acest modul vine într-o completare firească a celui de Psihologie Astrologică.

6. Astrologie karmei și a menirii personale
Abordează modulele anterioare din perspectiva karmică a cauzelor profunde ale încarnării actuale și a scopurilor fundamentale ale acesteia (menirea socială și spirituală și vocația). Tot aici sunt incluse și lecții corelate cu horoscopul concepției și cu astrologia corpului energetic.

7. Astrologie orară și consultativă
Acest modul se axează pe modul de analiză al horoscopului aferent momentului unei întrebări sau al unui eveniment semnificativ, în scopul de a determina răspunsul la respectiva întrebare, respectiv deznodământul evenimentului în cauză. Cursul combină metodele astrologilor medievali și renascentiști (în special Saal Ibn Bashr, Mashaallah, Bonatti, Gadbury și Lilly) cu practica astrologiei orare indiene Prashna, într-o abordare unică și completă.

8. Astrologie electivă și ambientală
Permite o mai bună integrare a propriei ființe în acord cu ritmurile temporale și cu energiile spațiului / mediului înconjurător. Include și astrologia electivă indiană (Muhurta), precum și sistemul de astrologie Vaastu Jyotisha.

9. Astrologie medicală și astro-fizionomie
Dacă vrei să înțelegi latura medicală tradițională a astrologiei dincolo de banala corelație dintre zodii/case și părțile corpului, acesta este modulul potrivit pentru tine. Aici intră și metodele astrologie orare și elective în relație cu horoscopul bolii și cu metodele de tratament adoptate. Un submodul de astro-fizinonomie este inclus aici.

10. Cosmobiologie
Modulul de Cosmobiologie se axează în principal pe metoda punctelor mediane dezvoltată de Reinhold Ebertin și de predecesorul său Alfred Witte. Este o tehnică elegantă și precisă care merită înțeleasă de orice astrolog practicant (și foarte utilă și în astrologia medicală).

11. Astrologie mondială
Aici sunt abordate metodele astrologice menite să identifice evenimente și trenduri în plan economico-financiar, social și geo-politic. Este utilă atât în practica astrologie natale (în scopul identificării factorilor care generează atmosfera generală în care viața nativului se manifestă), cât și în astro-trading și în evaluarea unor evenimente și situații socio-economice și politice generale dintr-o anumită regiune.

12. Interpretarea horoscopului și consultația astrologică
Acest modul sintetizează cele mai bune principii și sugestii de practică astrologică, plecând de la principiile etice implicate aici, continuând cu modul de a aborda sistematic interpretarea unui horoscop și ajungând la diferitele variante de desfășurare a unei consultații astrologică. Se discută diferența dintre abordarea logică și cea divinatorie și modul în care ele pot fi sintetizate. Aici sunt incluse și metodele de rectificare a orei de naștere și sunt recomandate, demonstrate și comparate cele mai bune programe de astrologie pentru practica ta astrologică.

__________

Mod de desfășurare
Cursul se desfășoară online într-o manieră intensivă și conține ședințe video săptămânale live și materiale video off-line, la care se adaugă mai multe materiale audio precum și un suport de curs scris împreună cu toate hărțile, diagramele și tabelele necesare studiului. După terminarea cursului vei avea acces permanent și gratuit la toate materialele de curs și la toate îmbunătățirile ulterioare aduse cursului.

Durata cursului
Cursul are o durată de doi ani și este împărțit în 4 semestre (și se plătește tot în rate semestriale). Vei avea posibilitatea de a întrerupe cursul la finalul unui semestru și de a-l relua ulterior de la nivelul la care ai ajuns.

Asistență
De-a lungul cursului vei avea alocat din partea mea un timp pentru asistență individuală (unu-la-unu) prin skype sau telefon. De asemenea răspund la orice întrebare sau nelămurire ai avea.

Abordare
Abordarea mea este ‘no-bullshit’ – adică nu apreciez mult-răspândita abordare de tip ‘mambo-jumbo’ în care spui de toate, dar nu ai spus nimic prin astrologie, și nici nu-mi place să folosesc jargonul pseudo-spiritual aferent (pe care mulți astrologi îl adoptă). Nici nu am o atitudine devoțională față de tehnicile antice – din contră, nu ezit să critic abordările care nu funcționează! Apropierea mea implică o perspectivă echilibrată, integratoare, holistică, simultan logică și intuitivă în raport cu noțiunile și metodele prezentate.

Detalii suplimentare
Pentru detalii despre înscrierea la curs, preț, rate și discount-urile aplicate mă poți contacta pe adresa de email: [email protected]

error: